50 + Pantun Jawa Sindiran, Romantis, Ambyar Terbaru 2020

Pernahkah kamu mendapatkan sindiran atau nasehat dari seseorang dengan sebuah pantun Jawa / parikan ? Misalnya " Lemah teles, Gusti Allah sing bales" . Atau sebuah nasehat untuk bersabar dengan pantun " Nyebar godhong koro, sabar sakwetara ".  

50 + Pantun Jawa Sindiran, Romantis,


Seni berpantun memang sudah kita kenal dari jaman dahulu. Dalam kehidupan sehari-hari, seringkali pantun digunakan untuk menyampaikan maksud namun secara tidak langsung. Hal itu dilakukan agar orang lain tidak mudah tersinggung dengan kata-kata kita yang kita ucapkan apabila langsung ke pokok permasalahan.

Di daerah Jawa ( Jawa Tengah, Jawa Timur dan Yogyakarta ) Pantun Jawa / parikan seringkali digunakan sebagai salah satu hiburan ketika kumpul-kumpul bersama yakni dengan saling melempar pantun satu dengan yang lainnya.


Nah dikesempatan kali ini, kami akan memberikan beberapa contoh pantun Jawa berupa pantun sindiran, pantun Jawa tentang cinta, dan beberapa pantun yang berisi tentang motivasi hidup. Langsung saja  berikut contohnya :





Pantun Jawa Sindiran

Tuku brambang didoli mrico. Kagung ngambang, digae konco.

Jangane tahu, mesthi enaknya. Jarene diriku eh ternyata dirinya.

Rokoke surya, ngombene kuku bima. Ngomonge setia, jebulno mendua.
Nang mejo, ono gedhang. Iku gedhang ukurane dowo. Nemu konco arek Malang. Ngomonge lajang tibakno rondo.  


50 + Pantun Jawa Sindiran, Romantis,


Kerjo tak tekuni. Dolan tak kurangi. Duit tak celengi. Ndilalah disilih uwong ora bali.

Bunga melati jatuh ke tanah. Nggak kelihatan jare dicolong. Lehku ngopeni rareti wayah. Bareng mapan malah dipek uwong.
Rempeyek diremet-remet. Nek ngeyek ojo banget-banget.

Ngaku konco kok gur pengen nunut mulyo. Pas konco ciloko, lha kok malah lungo.  


Pantun Jawa Lucu

Godong waru sambele terasi. Ngombene jamu beras kencur. Bojone kuru jare seksi. Lha sing lemu jarene makmur.

Banyu diombe kancil karo semar. Nek wes lunyu motoe mecicil karo mesam-mesem nang jero kamar.

Golek taplak gawe tutup beras. Wingi koplak, tapi saiki wis waras.
Bolang baling asli babat. Dicicipi bareng teh tawar. Sugeng enjing para sahabat. Mandi pagi ben badan segar.
Tuku keranjang talenan kawat. Dinggo wadah kelopo lan degan ijo. Banting tulang peras keringat. Golek upo dinggo anak bojo.

Dino Seloso mendunge peteng. Nyangking glangsing nggowo kuas. Ojo nelongso  kudune seneng. Sing penting ati tentrem awak waras.
Numpak becak lunga nang stasiun. Tuku klambi nang pasar malem. Krasa penak lha kok males mudhun. Nek ditambahi aku yo mesthi gelem
Ono cething isi sego. Sego gudeg tempe mendoan. Ojo gething iso ndadekno tresno. Kawitane ndredeg suwe-suwe ketagihan.

50 + Pantun Jawa Sindiran, Romantis,


Beli mangga keliru seng kecut. Banjur tak ijolno karo sing legi. Pas pertama dibilang takut. Barang wis ngrasakno kok minta lagi. 

Temanggung udane deres. Duwur diambung ngisore teles.

Temanggung gununge Selamet. Duwur diambung, ngisor sing gremet.
Lunyu-lunyu dalan nang sawah. Kowe ngguya-ngguyu koyo wong owah.
Lunyu-lunyu mestere jeding. Ayu-ayu untune kuning.
Lunyu-lunyu tebekane welut. Sanajan lemu, goyangane maut.

Lunyu-lunyu sandale mrucut. Tepak anu, sloloten rambut.

Pantun Jawa Cinta

Tiga tambah tiga sama dengan enam. Tambah dua kurangi lima. Kamu tega sungguh kejam. Di depan mata menjual cinta 

Nduwe harta dicolong pencuri. Tinggal mulih omah gak dikunci. Cinta anak remaja jaman saiki. Kadang kasih, kadang yo benci.

Ngelu dewe rasane kudu nangis. Awak pepleh mergo podo ilang hartane. Jare tresno seng romantis. Bareng oleh jebule yo koyo ngene.
 
Ketok ombo jebula bandara. Koyo lapangan bedo jembare. Sabendino ngomongke cinta. Ngajak mangan bayar dewe-dewe.

Pethuk harimau awakmu mlayu. Buntute loreng bergoyang-goyang. Hari Minggu yuk ke rumahku. Mangan bareng berbagi sayang. 

Roti bolu cacahe limo. Didekek nang nduwur mejo. Jenenge yo wongtresno. Kudu nrimo lan legawa. 
 
Bocah cilik gak nganggo klambi. Jarene nembe dipakpungi. Wis kadung tresno nang jero ati. Susah bareng kudu dilakoni.

Tuku kanji digawe roti. Nang arjosari numpake bendi. Biyen janji bungah susah dilakoni. Bareng wis mukti ditinggal pergi. 

Pantun Jawa Ambyar

Tuku wesi imbuhe mur. Wesi be esan pucuke ijo. Susu murni digae saur. Dikeki pisan njaluke pindo.

Nggowo sajadah wernone biru. Ngisore coklat kaine beludru. Poso kedua dinone Sabtu. Isuke sehat sorene ngelu.

Manuk kuntul golek cemilan. Manuk derkuku suwiwine cuklek. Rambut gundul brengos semiran. Jare putuku wis persis wayang golek.
 
Tuku gethuk sayur bayem. Ngombe kopi gelase cuwil. Isuk-isuk hawane adem. Arep tangi kok bojo njawil.

Numpak becak nang pinggir kali. Ngonthele abot amargo kecantol kawat. Kroso kepenak malah ngreweli. Barang didiagnosa ternyata sethele kumat.

Teko sanan kulakan ragi. Gawe tape kok ketok mangkak. Nalika pisanan purak-purak wedi. Suwe-suwe lha kok kepenak.
 
Sego tanak enak rasane. Arep di dum adahke arang. Kroso penak dirasak-rasakke. Arepe mudhun jarene kurang.

Tuku manisan wadahi mangkok. Nunggu pesenane sampai ngiler. Lagi pisanan mbengkak-mbengkok. Bareng ruh rasane kog kiyar-kiyer. 
 
Lunyu-lunyu dalan Kalimantan. Mergo diguyu, sek wedok mapan.

Lunyu-lunyu tepunge aren. Ambune koyo peceren, rasane koyo duren.

Mangan bolu nang tengah dalan. Nunggu jam telu, selak aku gak nahan.
 

Pantun Jawa Lemah Teles

Lemah teles tanduri jagung. Wayah tandur musime rendeng. Atiku lemes, pikiranku bingung. Sarafku kendur dadine gendeng.
Lemah teles, ngecembeng banyu. Awak apes kenal karo cah ayu. 
Lemah garing, lemah teles. Jenengan sing maring, Gusti sing bales.
Lemah teles ngarepe sawah. Ngurug kuburan ono wong mati. Mlumah males, mengkurep wegah. Mergo kepikiran karo tonggo buri.
Lemah teles akeh banyune. Wong males, loro untune.
Lemah teles akeh yuyune. Nek dik ratih lemes, ketok ayune.
Lemah teles mari kudanan. Nek nyaure males. Yo bolone setan.

Baca juga : 

Semoga dengan kumpulan pantun Jawa yang berisi tentang sindiran, pantun romantis dan lucu diatas bisa menghibur anda sekalian. Mari kita berpantun.

Belum ada Komentar untuk "50 + Pantun Jawa Sindiran, Romantis, Ambyar Terbaru 2020 "

Posting Komentar

Catatan: Hanya anggota dari blog ini yang dapat mengirim komentar.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel